Total Pageviews

Rezeki

Wednesday, 25 April 2012

Petua menambahkan susu

Sepintas lalu,saya nak kongsikan bersama kawan2 tips menambahkan susu.
1) goreng bawang putih tanpa minyak (dapat petua ni dari mamak muslim)
2) sayur lobak putih (rasenye semua orang tahu)
3) Fenugreek (Halba - minum airnya or makan halba tu dengan ayam masak kicap or masak merah..hehehe.Rendam halba tu dengan air panas dulu tau sebelum makan)
4) Jantung Pisang
5) Horlicks
6) Air Longan Kurma or Kurma
7) Yang paling penting - Kosongkan breast.Kalau xkosongkan macam mane susu baru nak produce.

itu je stakat ni

Thursday, 5 April 2012

Zoo Negara


Salam semua...
al-kesahnya Zahra melalak malam tadi sebab menanggalkan "b" dari mulutnya..
sebab saya dah xtahan nak kencing, terpaksalah kuarkan dari mulut Zahra..
So,papanya menenangkan Zahra dengan storytelling rekaan sendiri sambil jari-jemari bergerak-gerak..Ya,anak kami,kalo tengok tangan and jari bergerak2 die automatically akan diam.Mungkin sebab dari kecil lagi saya tunjukkan pergerakan jari dan merasakan pergerakan itu adalah magik.
Dari apa yang saya dengar papanye bercerita, papa nak bawak Zahra pegi zoo tengok binatang. 
Saya kuar je dari toilet, papanya cakap nak bawak Zahra tengok KUCING kat zoo.
Tergelak besar saya..hahahha..adoi papa,kucing yang awak bagi contoh..papa dengar je saya gelak terus ambik bantal,pelok dan tutup muke..malu..hahahaha..
Cik abang oii..kucing orang umah sebelah slalu lepak kt umah kite..
Adoi laki aku,laki aku

Sunday, 1 April 2012

Kalau name pon dah glemer

4.00am -  still surfing intenet. Singgah kat blogger - blogger terkenal kat Malaysia. i love to read but not in writing actually. Aku bile nak update je blog, terus pikir, nak tulis pasal ape, ade ke orang nak bace, cam boring je topik nih. Last2, terperap dalam draft sampai sminggu. Tapi pagi ni baru prasan, blogger2 glemer ni just keep writing wat ever they want. What ever they like. Design simple xbombastic pon still ramai orang baca, ramai jugak yang beri komen. 
(Bear in mind Eno - Dah name pon dieorang glemer. Ko ade??! nan ado nye..)
Tadi mase visit blog-blog orang lain tetibe terpikir ape blogwalking, penulis yang updates blog ni, kita panggil apa..mesti ade terms die kan?? malu sungguh, betapa jahilnye aku..malu2..nyorok cepat...xkesahla ape orang nak cakap.
So, dengan pantasnya jari ini menggoogle. Klakar plak rase. Senang je kan dunia skarang. xtahu google. nak masak apa, google. Nak jalan mane2 google. Nak shopping google. Ade masalah peribadi google..eh aade ke??hehehe...
Skang dah tahu dah ape itu blogwalking?
Rupenye promote blog sendiri kat blog orang dengan harapan ade orang akan visit blog kita. 
Dah pukul 5.00am ni..nak tdo..Siang nak jaga ank..Kang anak ke mane, maknye ke mane.
Assalamualaikum...