Total Pageviews

Rezeki

Sunday, 25 November 2012

Gaya Turban..dari model cilik

Gaya turban yang menjadi ikutan atau trend..Antara artis yang menggayakan pemakaian turban ialah:

Dato' Siti Nurhaliza
Noreen Aziz

Yuna

Sampai anak aku pon skarang berminat dengan gaya ni..Sebut je tudung,semua bende sarong kat kepale


Model cilik Hana Zahra

Bile besor,idok ler mama bagi kamu pakai camni..Leher tu aurat!
Berkejar mama satu rumah..pantang jumpe bende-bende yang boleh letak kepale,inila jadiknye...

Kalo bukak baju ngn seluar, lagila..Berkejar satu rumah..lagi2 bile tukar diaper..lagila xpakai suar..Tapi Zahra minat betol kalo pakai tudong..Sebot je comel..hrmmm...keliling rumah lah berlari gelak-gelak suke...Dah besar dah anak mama..Skang dah umor 1tahun 2bulan..

Dah pandai tunjuk perasaan bile xdpt mende yg die nak..Pukul-pukul mama..nak gelak pon ade rase..tapi tahan je gelak xnak tunjuk depan Zahra..Pengalaman pertama kot bile dapat rase anak sendiri mengamok...
Cara saya,cium dahi, explain dan attract die dengan bende lain yang die minat...
Skang paling suke lagu HEAD n SHOULDERS...joget2 sambil pegang bahu...Nyanyi je lagu ni,automatik ape yg ade kat tgn jatuh then letak tangan kat bahu..Nasib baik bile tanye shoulders mane,head mane..Zahra tahu.Alhamdullilah


P/S: Papa pon nyanyi sekali sampai semmmpuuttt..hahahah...

Saturday, 24 November 2012

Jawapan pada masalah jerawat yang teruk

Masalah jerawat yang terok?

Malu pada orang sekeliling sehingga diri sendiri tengok pon cam gelisss???

Dah cube macam-macam?

Jangan berputus asa..setiap penyakit ade penawar!

Nak tengok hasil Adira AF7?Tapi die xdela masalah jerawat.Yang pasti GLOWING!!!

scroll bawah lagi...
.
.
.
.
errr..jeles..Eno baru consume 3weeks...sabar

* Ini adalah hasil penggunaan ke 3-3 produk selama hampir setahunnn!!!

Email saya untuk harga yang istimewa bagi mereka yang betol2 bermasalah..
Lelaki juga boleh menggunakan produk ini.
Ia selamat,halal,tidak merosakkan buah pinggang dan tiada kesan sampingan kerana diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi.


xOxO
cik Puan Eno


Tuesday, 20 November 2012

DONATE TO SUPPORT GAZA..TOLONG SEBARKAN

Apabila Gaza menjerit + menangis, di mana anda semua?
When the Gazans are crying for help, where were we?..


TOLONG SEBARKAN!!!
SPREAD THE NEWS!!!

Monday, 19 November 2012

PROMOSI HUJUNG BULAN BEUTSKIN ESSENCE!

Hai semua,
Sempena cuti skolah dan lagi 2minggu lagi berakhirnye bulan Nov,promosi Beutskin Essence bermula!

Buetskin Essence
Hanya RM230/box (For new Member)
AND
.
.
.
Diseluruh Malaysia!
Dapatkan sekarang.Promotion ends 30 November 2012!


Salam Sayang,
Cik Puan Eno
016-2204364 / widdeck_im@yahoo.com


Wednesday, 14 November 2012

Senarai Perlu Masuk Dalam Persiapan Hari Berbahagia

KHAS UNTUK BAKAL-BAKAL PENGANTIN.
Pada bakal-bakal pengantin yang sedang membuat persiapan diri yang ingin kelihatan cantek,sihat dan berseri apa kata cube produk keluaran SNE Marketing.Tolong baca dan fahami fungsi setiap produk yg dipaparkan di blog ini,mengapa anda perlu mengambil produk ini!

(1) BEUTSKIN ESSENCE
Beutskin Essence
Menjadikan warna kulit SEKATA dan MEMUTIHKAN pigmentasi
MENCANTIKKAN kulit
MENYINGKIRKAN toksin
MENGGALAKKAN pertumbuhan sel-sel baru dalam badan
MENGEMBALIKAN kelembutan & keanjalan kulit serta tubuh



(2) EXCEL TEA
Excel Tea
Penting: MENYINGKIRKAN toksin & radikal bebas dalam badan
MEMBERSIHKAN usus & hati
MELAWASKAN pembuangan air besar & MERAWAT masalah buasir
MENURUNKA paras kolestrol & membersihkan darah
MEMBANTU proses penurunan & pelangsingan badan
MELAMBATKAN proses penuaan & anti-oksidan



(3) SNE KAPSUL (IBU SEGALA UBAT)
SNE Kapsul - Ibu segala ubat
MENYEIMBANGKAN hormon & MASALAH WANITA
MENYINGKIRKAN toksin & radikal bebas dalam badan
MEMBERSIHKAN darah & membantu proses detoksifikasi
MEMBAIKPULIH dan menyuburkan sel-sel badan

So,sempena cuti sekolah bermula,mungkin ade bakal-bakal pengantin tengah membuat persiapan mungkin hujung tahun 2012 atau tahun 2013,saya adakan promosi belian secara loose.Bukan belian kotak ye...Yela,banyak duit nak pakai kan,tapi nak cube produk SNE xde bajet...Kalau ikut harga sebenar untuk ke3-3 produk,harga mencecah sampai RM550(BE RM240+SNE RM220+EXCEL TEA RM90).
Dengan Set Trial ni hanya RM210 sahaja yang perlu dibayar!
Set percubaan ini hanya untuk anda yang ingin merasai pengalaman seperti artis-artis diluar sane dan para pengguna yang mengambil produk ini yang telah berjaya merasai perbezaan dengan  kulit yang mereka idamkan.Jimatkan??!!So ape tunggu lagi..(bukan bakal pengantin pon boleh..hahaha)



SPECIAL UNTUK ANDA!.PAKEJ KHAS DITAWARKAN..
SET TRIAL UNTUK KE3-3 PRODUK.
20 biji x Beutskin Essence
20 biji x SNE Kapsul
10 Sachet x Excel Tea
HANYA RM210
* RM5 Untuk Pos Laju

ATAU

1box X Beutskin Essence
1box X  SNE Kapsul
1box X Excel Tea

HANYA RM475!!!
 (Auto reg member SNE)
* RM5 SABAH / SARAWAK


Hubungi saya di no.016-2204364 @ email: widdeck_im@yahoo.com


xOxO,
Yang ikhlas
Cik Puan Eno
016-2204364

Friday, 9 November 2012

HATI-HATI ORANG SABAH SARAWAK!

Saya hanya ingin sampaikan maklumat yang dikirim oleh kawan saya melalui FB..Sila rujuk dlm gambar

Surat bertarikh 1 November 2012
Sila sebarkan ya!

Kantoi

Aku baru jek post petang tadi,pasal laki aku eager nak tahu pasal blog aku. Tup tup die balik keje,siap2 nak gi main badminton, aku turun je bawah tengok die tengah godek aku nye laptop..Aku gi dekat,die wat slumber jek,nampak die taip google search ...enotots...aaarrggghh...
Cesss..die tahu..ape lagi berlaku la mini sumo..ofkos la aku xleh lawan,laki aku berat n beso dari aku 2x gande kot..tapi aku berjaye cekik die hingga menyebabkan anak kami terkejut dari tido..
Boleh plak perli aku..sebut,kelip-kelip malam..ni yang aku nyampah ni..sebab tu xnak cite..die suke perli..
bile nak gi je main badminton, boleh plak...bye2 kelip2 malam...rama-rama jantan nak gi main badminton...ntah ape2 ntah...kelip2 ade kene mengene ngn rame2 ke?
Skang die dh naik kat atas ngn Zahra..aku kat bawah tgh wat entri baru..hahaha dh dgr die menjerit..penat katekan main badminton..Misi untuk menjaga badan..tapi balik je main badminton melantak roti 2 keping, hotdog aku xkire brape batang dengan bakedbean..aku xmasak pon..die wat sendiri..hahaha kejam kan pa isteri papa..
Sebelom sign off,eno nak bagitahu papa yang eno dah bukak FB...Cubelah cari...kite main hide and seek ok???
Untuk korang semue, sini sape yang nak cube Beutskin Essence, tapi masih ragu2 or tak cukop bajet, aku jual loose.:

Loose Pack (Beutskin Essence)
10 biji x RM 50
20 biji x RM 90 
30 biji x RM 130
FREE POSTAGE DI SELURUH MALAYSIA!

Thursday, 8 November 2012

Entry panjang untuk Suami

Semalam husband terkejut bila aku bagitahu adik aku yang aku ade blog.Iyela kate nak niage kene ar ade blog..Tp Facebook xde boleyyy??!!..(ade jugak kat dunie ni org xde FB).Ok sambung balik cite pasal blog.Adik aku tnye camne aku jual,cmne aku promote Beutskin Essence. Aku bagitahu la aku ade blog.Time tu husband ade.Membulat mate die bile dengar aku kate aku ade blog.Pastu sebok tanye ape aku taip dlm blog.Aku sengih jek..xpuas hati bile xde respond dari aku terus cakap,yang die dah tahu lame dah aku ade blog.Tapi saje buat2 xtahu nak tengok aku share xngan die..aku sengih je tapi dalam hati menggelabah dah.Tapi aku tetap kool..Pastu aku tanye,kalo dah tahu ce teke ape yang aku taip dalam blog..Die jawab ade la mane boleh bagitahu sebab aku xbagi tahu die..Geram rase...Pastu aku diam..Tuptup die sebut "Ayang ade buat kesilapan yang besar kat dalam blog tu.As a wife and as a mother to Zahra u should know"..Ternganga jap.Ape orang tue ni mrepek.Tapi cam bese kool babeh..koooool.Pastu aku gelak2 besar sbb aku memang terkenal ngan gelak besar..Aku suh bagi hint ape kesilapan yang amat besar yang aku buat dlm blog.Die kate check la ape die.
Skang ni aku check ape yang aku dah buat salah dlm entri aku?rupenye birthday date anak aku..cammane boleh salah.Rupenye 27hb Sept bukan 29hb Sept..hahaha..aku dah edit...malunye..tp bia betol laki aku th...Berpikir jugaklah cmne nak buat suami aku tahu xpsl address blog aku..last2 aku uji die...aku bagitahu aku ade tulis entri pasal die..sengih lebo,"btol ke yang?""haah..psal papa ade kt blog"aku jawab...nampak sangat menipu xtahu pon blog aku...hahaha..tapi ape2 pon klo die dapat tahu,nak buat cammanekan..Die suami aku..Sebenarnye aku malu.Mase nak mintak duit nak buat niage pon malu nak bgth reason.Sib baik bagi..hehehe..Kalau ayang ade baca blog Eno,Eno ade ucapan untuk ayang:-

1) Bahagia sangat2 bile bersama papa.Sejak mule dating 10tahun yang lps sampai kite kawen.Semoga sampai akhir hayat....Amin.
2) Terime kasey sebab bersabo ngan mama..
3) Kalo papa nak tahu salah satu sebab mama trime papa as "Boypren"(maklum laki aku xensem-hahaha) sebabnye mase kite dating zaman kolej dulu,time baru nak kenal2,papa sanggup tadah tangan papa mase mama termuntahkan air teh tarik mase kat kedai.Terkejut bile papa tadah gune tangan eee geli..klu tanye papa kompem xingat..
4) Mase kite bercouple dlu,papa sanggup susah payah g terengganu semate2 hntr laptop sebab mama xdapat siapkan report time praktikal dlu...time tu PC kong kt umh..padahal kat umah aku ade jek CC..10min jalan dah sampai.Bukan aku dok cerok kampung ulu sane..Dah papa offer,mama ambk jela...aku memang suke uji orang laki ..hahaha..

5) Terima kaseh jugak sebab dah ambk alih tugas membasuh kain dan sidai kain.Dah 2tahun kan yang???Sampai mama xkuar rumah..
credit to google

6) Terime kasih jugak sebab xizinkan mama buang sampah..sebab memang mama malas nak buang sampah pon.hahaha

7) Terime kasey sebab sanggup tunggu berejam-jam mama shopping baju.

sian Zahra tunggu mama shopping ye
8) Terima kasih memahami mama,walaupon papa sendiri penat,papa jaga Zahra sebab papa tahu mama pon penat kat umah walaupon jadi suri rumah tangga..Papa bagi mama ruang untuk rehatkan diri..sape kate stay at home mother,xpenat..hargailah ibu anda!

9) Terima kaseh xterhingga sebab menjadi suami yang amat romantik dan penyayang dan memahami dan penyayang..dan yang paling penting bermurah hati!..

10) Dan terime kasih jugak hadiah untuk anniversary kite yg ke-2. OMG!!!

.
.
.



P/S: Papa tahu tak,yang mama baru sedar,semue koleksi handbag mama,papa yang belikan,mase keje ke,xkeje ke,sebelom kawen,dah kawen..Same ngn handphone..sampai skang xpernah beli...Tapi pelik nape duit gaji mama dulu xpenah cukop?!

Wednesday, 7 November 2012

UPDATE BEUTSKIN ESSENCE - READY STOK!!!

Salam semua,
Beutskin Essence adalah Super hot selling produk!!!Alhamdullilah syukur pada Allah.Pada yang order dengan saya terima kasih diucapkan.Bagi yang anda repeat order, ada tawaran istimewa ye! Sape yang nak order BE,boleh order ngn saye. Hubungi/SMS 016-2204364 @ email widdeck_im@yahoo.com

Stock still available tapi harga promosi dah tamat.Skarang harga normal RM 240/box.Free postage untuk bukan ahli sahaja.



Love u ollss,
CIk Puan Eno
016-2204364

Tuesday, 6 November 2012

Kejadian Semalam - Sunway Pyramid

Semalam gi jenjalan merangkap shopping kat Pyramid.Dekat ngan umah.Kuar ari isnin senang,sebab xyah nak berebut parking.Lagipon aku madam kat umah.Bile2 boleh p shopping. Kuar dalam kol 12tghari, sampai je sane perut berbunyik.Malas pikir panjang nak makan kat mane,masuk jek kat Ayam Penyet..Sebelah meje kiteorang ade 1 famili (3pompuan 1 laki) ngan sorang anak kecik,laki rase dlm 2tahun kot,sebab dah boleh cakap compare ngan anak aku yg hanye berbahase baby.
Punyelah bising Zahra nak makan sebab nmpk makanan atas meje "nyak,nyak=nak" then aku tadahla tgn bace doa mkn.So otomatik anak aku pon tadah tgn.Akak sebelah jeling tengok tapi aku wat bodo jek.Kagum kot..hahaha
Dek kerane mulot anak aku yang bising bile dapat makan,budak laki kecik tadi berdiri atas kerusi (die xdok dlm baby chair) tegor anak aku..Aku ngn laki aku senyum bgth Zahra,abg (budak tadi) say hi to u..makcik budak tu (aku rs makcik die kot ngn badan gedempol n pakai cm bdk pengk*^d) senyum pastu ajar budak kecik tu jugak kt hai & hello..bapak budak tuh (aku rslah sebab die sorg je laki and umo dlm 30an)xhirau pon ngn anak die yg cakap2..yang 2 org pompuan lagi tu pon xpandang,makan je,makcik die sorang je dok layan.
Famili tu abis makan jek,budak tu dtg kat anak aku..anak aku sentuh pipi,mate mulot..sian ank aku,manetaknye,dunie die kat umah.Yang slalu tengok aku,papa die ngan ayachik aka pakcik die jek.Makcik die dh gelak-gelak kate awek..siap tanye anak aku umo brape..tp ahli famili die yang lain pusing pon idak senyum pon tak..sebab aku pandang2 kt dieorg takut2 nak sembang2 ke senyum ke..Aku nak beramah alam flora sket..
Bile dieorg nak kuar ank dieorg datang skali lg kat anak aku,pastu laki aku suh anak aku salam kat abg,abg nak balik dah...anak aku hulor tangan,tp bdk tuh malu kot,buat ala2 nak tembak..budak laki kecik beselah kan???
Yang melayan,yang mengajo budak kecik td tu, makcik die jek suh salam.Suh bye-bye..anak aku sebut tatatata xabis2..mak bapak die nonong je jalan,pusing pon idak,senyum pon idak...hmmm....miskin sgt ke kiteorg ni smpi xnak pandang?
Aku ckp kat laki aku,famili tuh sombong..laki aku anggok jek sambil makan.xpusing kanan kiri dah..ish ish ish..laki kalo  makan cm takot org curik jek makanan die..
Kat sini,aku nak tepek doa menghindarkan sombong untuk amalan kite semue.So jangan sombong2 ek.

credit to queenofbutterfly.blogspot.com

Nanti bile dah pakai Beutskin Essence,dah jadik canteks jangan sombong tau!..
Sape nak order contact saye ok!

Love u ollss
Cik Puan Eno
016-2204364

Monday, 5 November 2012

Wordless Pepagi Bute...


Sunday, 4 November 2012

RAHSIA KESIHATAN KULIT DENGAN BEUTSKIN ESSENCE


Assalammualaikum wbt.

Bagi sape2 yang xtahu xpernah nak ambik tahu cam aku ni, rahsia Adira yang cantik mulus berseri adalah Beutskin Essence.Hasil google lan (gambar dibawah) inilah rupe Adira yang terbaru.Saya ni takde MUKA BUKU, jadi segala info google la makanan ku.Terserempak dengan produk ni pon sebab mencari ubat untuk mak. Mak ade darah tinggi so sesuai dengan SNE Capsule.Nanti saya crite dalam next entry.Patutla bile tengok MELODI kenape kulit Adira cantik gilerss..bersih gilers..dengki jap..Sebab sebelum ni ade tengok AF,Awan Dania (Vidoe Klip Adira) so boleh tengoklah perbezaan Adira ni..Sungguhla saya tak tahu pasal tsunami rahsia ADIRA jadi cantik sebab makan BEUTSKIN ESSENCE ni. Saya pon tengah consume Beutskin Essence ni.Baru 2 hari...hahahaha.Kecoh je Eno ni. Jadik terpakse juala kukorek dari google untuk tunjuk kat kawan2. So sape yang nak cube jom order ngn saye! Klik SINI BEUTSKIN ESSENCE

Ok xde gambo xsyioklakan.
Thanks Adira sebab berkongsi rahsia dengan kami semue!

Credits to google

Nah Lagi beso aku tepek
Thanks to budiey.com

Bile kulit bersih dah xyah dah nak pakai bedak tebal2,tepek BB cream bagai..Jimat duit..Tapi UV Protector jangan lupa ya dek non. Nak lagi berseri SEMBAHYANG JANGAN TINGGAL...hahaha...Selamat dunia akhirat.Peringatan untuk diri sendiri jugakss..Melayu mudah lupe..Ade duit lebih boleh order ye!

Ini rupe alah Beutskin Essence nih





Yang Menjual dengan Ikhlas,
Cik Puan Eno
SMS saya : 016-2204364