Total Pageviews

Rezeki

Thursday, 14 March 2013

Alhamdulillah Rezeki :)



Untuk kali yang ke-3 dan In Shaa Allah dengan izin-Nya anak kami yang ke-2. Alhamdulillah di atas pemberian-Mu Ya Allah. Akan kami pikul amanah dan tanggungjawab yang Engkau berikan.


Zahra, mama harap Zahra akan menjadi seorang kakak yang bertanggungjawab dan boleh membimbing adik-adik ke jalan Allah. Dan menjadi seorang anak yang solehah tauladan kepada adikadik.


Doa Semasa Mengandung



Semoga bertambah ceria, meriah dan mengukuhkan lagi ikatan kasih sayang kami sekeluarga.


Love You,
XoXoXo

Untuk Para Isteri Sekalian

Satu hari ketika saat Nabi Muhammad SAW mengetuk pintu minta izin untuk masuk,lalu Siti Khadijah berkata "Tunggu dulu Ya Rasulullah...Jangan masuk lagi Ya Rasulullah..."
Siti Khadijah masuk ke bilik untuk menukar baju, pakai baju cantik-cantik. Dia persiapkan dirinya agar kelihatan menawan. Siti Khadijah mengambil minyak wangi. Dia sembur minyak wangi untuk Rasulullah.
Setelah selesai, Siti Khadijah pun berkata "Ya Rasulullah, silakan masuk Ya Rasulullah."
Bila Nabi masuk sahaja bilik Nabi menyebut "BAITI JANNATI" (Rumahku Syurgaku).

Difahamkan, rumah Nabi hanya pondok biasa sahaja. Manakan ada so mewah. Tidur pun beralaskan pelepah tamar, sehinggakan bila Nabi tidur pun melekat bekas-bekas pelepah tamar di belakang Nabi. Tapi Nabi tetap mengungkapkan perkataan BAITI JANNATI kerana di dalam rumahnya mempunyai isteri yang cukup solehah iaitu Siti Khadijah





Doaku Untuk Suami Tercinta


LOve,
Assalamualaikum

Monday, 14 January 2013

Ceriakan setiap pagi dengan "Inspiration 365 Day a Year Movie"

Thursday, 10 January 2013

FROM YUNA - "LIVE YOUR LIVE"

Something to cheer up today! Go Go Go Yuna even i'm not your biggest fans!!!




Lyrics:-

Find your lie, don’t hide from what you are
And rise before you fall,
And hope for something more
Live if you really want to
Live if you really want to
Live if you really want to

All my life, I’ve been looking for something amazing
It’s almost like I’ve been star gazing
The sky is riding above me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose


Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to

All my life, my dreams just seemed so far away
And now it’s like they’re here to stay
I hold it close to me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose


Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to



XoXo,
Me ;)

Wednesday, 9 January 2013

Something to Share - The Power of Words


Sesuatu yang mungkin boleh merubah diri kita untuk kehidupan yang lebih baik. Menjadi satu contoh untuk kehidupan di sekeliling. 

This short film illustrates the power of words to radically effect change. Discover the power of transforming your own words in Andrea Gardner’s book ‘Change Your Words, Change Your World’ at http://www.andreagardner.co.uk



"Words have raw power.By rewriting our inner scripts and changing the words we use to express ourselves, we can dramatically improve our life experiences - ANDREA GARDNER"

Tahun Baru 2013

Hari ni 9hb Januari 2013..hah baru terkedek-kedek nak tulis psl thn baru kan...hahaha..slalu macam tuh..dari bujang sampai kawen baru sebok nak tulis azam bagai..ini pon sebab teringat lepas tengok rancangan APA KATA WANITA bersama Zamzarina kt TV1..Tetamu jemputan Dato' Maznah Hamid & Dr.Niki Syuhada...tu yg bersemangat tuh..nak tepek sket kalendar kude.

2013
ni je kalendar yg aku suke kalo tampal kat umah..senang nak nengok cuti..dulu,ms time keje..kat opis ofkoslah table calendar..giler nk tampal kt ofis..xde kelasss..tp skng dh xkeje xheran dh cuti,sbb ari2 cuti..tp xpenah cuti untuk suamiku..sib baik ade gak cuti masak..cuti basuh kain,sidai kain,dh lame resign sejak kawen..take over by my husband..kalo aku try sidai,mahu kene marah sebab xikut standard dan qualification die..haru gak kalo laki sidai ni...xpe yg penting Syukur dpt suami yg bertanggungjawab..thanks yang!

Ok balik pada Tahun 2013...
1) Aku dah tukar Life Insurance lepas kene admit haritu..Sebab? Bile review balik,insurans lame cover sikit je walaupon premium yg dibayar same..tapi silap aku jugak xambk lady cover..kang dh melayang RM8000!!! Tapi xnak pikir dh..yg lepas,bia lepas..So,pada yg kat luar sane fikir,rugi jek ambik insurans,pikir lagi sekali..problem in pregnancy pon boleh cover tau..depends syarikat insurans mane la yg u ambik
2) Aku nak langsaikan hutang-hutang aku!!Hutang blajo nan-ado.Syukur Alhamdullilah pada Allah.TQ MARA.Hutang ASB lagi 10 Tahun..TAPI aku berazam nak pendekkan loan tuh..Doa aku moga dapat setel dalam 5tahun.Hutang kete aku,bukan kete laki aku..Hubby aku kate nk langsaikan bulan 2 nih..YESS!!!Alhamdullilah..Hutang duit jamban..hahaha..kiteorg adik-bradik pakat nak upgrade jamban kat kampung.Tapi dana belom cukop,tunggu duit abg aku jatuh dr langit..disebabkan lame sngt terperap kt peti besi umah aku ni,make aku telah menggunakannya untuk modal perniagaan..Aku bkn ambk duit adik-bradik aku,tp duit aku yg aku allocate untuk upgrade jamban.Hopefully,dapat SLASH this hutang by this February...Ganti balik and masuk dalam dana jamban.Mati aku kalo laki aku bace aku pakai duit tu..Pastu hutang gmbo..dah lame tu..xnak citela..Setelkan bulan March.Pastu adik bradik hutang aku,huhu byk tuh..tp xpelah..Aku halalkan...
3) Aku nak upgrade premium Insurance aku bia smpi RM200/month..stakat ni laki aku bayor untuk basic jek RM150..aku nak topup lagi RM50/month lagi..
4) Expand business aku.Aku join vemma.com untuk business..nanti aku cerita dalam entri lain.
5) Beli Laptop baru..yg ade skng,slalu mati jek tetibe cam xcukop nafas...Huh..Tapi terima kasih ye laptop kerana banyak berbakti..berbakti untuk online shopping..weeehuuu..
6) Aku nak ramai kawan..kawan bia seribu..laki bia satu..jadi Ayang JGN mimpi nak 2,3, ke 4 wokey!
7) Keep on updating blogss...
8) Target for JM
9) Follow the list that i have listed!!!--SECRET--