Total Pageviews

Rezeki

Saturday, 31 January 2015

TESTIMONI KULIT WAJAH AKIBAT KEMALANGAN : BEUTSKIN ESSENCE & SNE KAPSUL

Bismillah...Assalamualaikum wbt


Dah lama tak update blog rupanya... ^_^
Alhamdulillah, yang kecik dah pun tido, so ambik kesempatan untuk berkongsi pengalaman seorang pengguna produk SNE yang mempunyai pengalaman teruk akibat kemalangan.

Testimoni Beutskin Essence & SNE Kapsul
Testimoni kita kali ini datangnya dari seorang perunding kecantikan yang iaitu akak Norsiha A'ala yang terlibat dengan kemalangan jalan raya.
Bibirnya terbelah akibat kemalangan tersebut, dan pabila jahitan dibuka kelihatan seperti sumbing (Cleft Lips & Palate) selepas pembedahan.
Dan ditakdirkan akak kita ni telah dipertemukan dengan produk SNE. Berkat doa dan yakin akan sembuh asbab SNE Kapsul & Beutskin Essence, produk SNE telah banyak membantu memulihkan wajahnya akibat "kesan" kemalangan tersebut.
Tak sangka..dia semakin sihat dan semakin cantik...
Katanya, professionnya sebagai perunding kecantikan dan berpengalaman luas tentang produk kesihatan & kecantikkan sebelum ini, berpendapat produk lain TIDAK DAPAT MENANDINGI PRODUK SNE. 
Hebat kan...

Pssst...nak tahu, akak Norsiha kita ni dah anak 5, semua dah besar-besar.
Motip, nak bagitahu yang Beutskin Essence bukan sekadar untuk memutihkan kulit, merawat kulit yang berjerawat malah MEMANTAPKAN ASET DALAMAN WANITA... ^_~

Beutskin Essence

SNE Kapsul

Wowww...hebatkan?!
Haaa itulah yang best mengenai produk SNE Marketing ni. Kulit dapat di rawat, parut hilang, kulit menjadi lebih cerah dan sekata dan yang paling penting dalaman lebih sihat dan "mantap."
Bagi mereka yang bermasalah jerawat teruk, parut degil akibat jerawat atau parut akibat luka, bolehlah mencuba produk keluaran SNE Marketing yang super hebat ni. 
Tak perlu ragu-ragu, kandungan SNE Kapsul dan Beutskin Essence ini selamat kerana ia diperbuat dari tumbuhan herba semulajadi dan telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
Jadi bagi yang ingin membuat pembelian / place order, bolehlah contact saya di no. yang tertera di bawah.
Love,
Enotots [dot] blogspot [dot] com
#Perunding SNE Anda
#FB: Puan Noorrizah
#COD Jalan Klang Lama
~ Penghantaran Melalui Poslaju ke Seluruh Malaysia ~


Do "Like n Share" My Facebook Fanpage : Life's Group SNE & Beutskin
SMS/Whatsapp ONLY : 012-676.9367

Wednesday, 21 January 2015

Permata Hati Mama Yang Ke-2



Hana Sofea...

Begitu cepat masa berlalu, begitu pantas kamu membesar nak...

Sofea bakal bergelar kakak...
Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah amanahkan buat mama.

Rasanya macam baru semalam mama lahirkan kamu dan sekarang anak mama Sofea dah 1 tahun 2 bulan.

Alhamdulillah, syukur pada Allah kamu membesar dengan sihat, cantik dan bijak nak...

Dengan bakal ahli keluarga baru yang ditunggu-tunggu, mama harap tumpuan mama terhadap Sofea, tidak berkurang, sayang. Begitu juga buat kakak Zahra.

Doa mama, tetap bersama kamu, untuk anak-anak mama.

Sofea, anak mama...Mama doakan Sofea menjadi anak yang solehah, kakak yang bertanggungjawab sama seperti Kakak Zahra.

Semoga Allah memberi mama kekuatan, ketabahan, kesabaran dan kecekalan hati dalam membesar anak-anak mama. Aameen3x Ya Rabbal 'alamin

Love,
Mama Hana
Enotots [dot] blogspot [dot] com


Tuesday, 20 January 2015

SEABUCK ACTIV


Nama Produk : SeaBuck Activ
Kod Produk : 10027
Berat : 6g x 15 sachets / box
Harga : RM90.00 (SP)
Harga Ahli : RM 75.00

" MENGUBAH STATISTIK KETOKSIKAN MANUSIA "

Seabuck Activ dibuat 70% dari buah Sebucthorn dan 30% dari herba terpilih yang terkenal dalam perubatan cina sebagai ubat yang sangat berkesan bagi membuang toksin bahagian tubuh khasnya,juga membuang toksin keseluruh organ tubuh. Kaya dengan vitamin C, dimana ia boleh menguatkan ketahanan badan untuk melawan jangkitan penyakit berjangkit.

* Mengurangkan kerosakan yang diakibatkan oleh mendakan toksin, meringankan beban pada seluruh organ dalaman.
* Menyelaraskan perubahan patologi dalam organ dalaman, menyingkirkan toksin
* Melegakan simptom dan komplikasi yang diakibatkan oleh batuk, demam dan penyakit yang lain
* Meningkatkan peresapan nutrien dan ubat-ubatan
* Mencegah penularan penyakit serius

FUNGSI:
~ Menyingkirkan mendakan toksin daripada paru-paru, meresap ke dalam paru-paru secara pantas, menyingkirkan mendakan toksin jangka panjang dengan menyeluruh.
~ Menyingkirkan mendakan toksin daripada dinding salur darah, mengubah toksin menjadi asid asetik yang tidak bertoksid yang akan disingkirkan daripada tubuh demi mengurangkan beban hati dan buah pinggang.
~ Memulihkan gangguan sistem saraf pusat, meningkatkan kualiti tidur dan fungsi ingatan menyeluruh.
~ Membentuk sejenis membran pelindung pada permukaan gastrik mukosa, mengelakkan habuk, alkohol atau perangsang yang lain daripada membawa kemudaratan kepada gastrik mukosa.
~ Meningkatkan fungsi stamina pengidap hipoksia kardium. 
~ Menstabilkan tekanan dan menyelaraskan degupan jantung untuk mencegah fungsi jantung yang abnormal.

4 PERINGKAT UTAMA: 
~ 1-6 hari (peringkat permulaan) Kekeringan mulut, sesak dada, rasa loya, batuk, pening, kelesuan dan insomnia dilegakan 
~ Bulan pertama (peringkat penyahtoksikan) Ulser mulut, sakit kerongkong,batuk yang kronik, kahak dan sakit dada hilang. 
~ Bulan kedua (peringkat penyahtoksikan menyeluruh) Menguraikan pengumpulan toksin pada paru-paru, hati, buah pinggang, usus dan perut, membersihkan darah dan sel demi mencapai penyahtosikan menyeluruh tubuh. 
~ Bulan ketiga (peringkat perlindungan dan pemulihan) Membentuk membran pelindung pada dinding perut dan usus, mengawal penyerapan pelbagai toksin, mencegah toksin daripada meresap ke dalam sistem peredaran darah, memainkan peranan yang penting dalam metabolisme hati dan membantu melindungi fungsi otak.




SEABUCK ACTIV amat baik di makan bersama-sama dengan SNE Kapsul..

* Untuk sebarang pertanyaan berkaitan produk atau pembelian, boleh hubungi terus saya di talian yang tertera seperti di bawah.


Love,
Enotots [dot] blogspot [dot] com

Do "Like n Share" My Facebook Fanpage : Life's Group SNE & Beutskin
SMS/Whatsapp ONLY : 012-676.9367

Friday, 16 January 2015

JANA DUIT SECARA PART TIME OR FULL TIME!

Alhamdulillah...Sudah 1/2 bulan saya dan anda-anda semua telah lalui pada tahun 2015.

Selama 15 hari anda lalui, apakah perubahan yang anda dapat lihat dan capai?

Di tahun 2015, adakah kita pilih untuk kuasai hidup kita atau hidup kita menguasai kita?

Jika anda masih tidak tahu arah yang hendak di tuju, anda seperti sehelai daun kering yang sedang diterbangkan oleh angin. - kata-kata yang saya copy n paste dari motivator terkenal iaitu Dr.Azizan Osman #DAO
Hehehe...

Jika anda berhajat untuk buat duit tepi-tepi, duit geli-geli, saya menjemput anda untuk bersama sertai group kami di dalam SNE Marketing.



Ini adalah Pakej Usahawan yang disediakan oleh pihak SNE Marketing.

Terdapat 3 Pakej Usahawan iaitu:-
1) 10 Kotak Kopi Royal Seabuck Soyfee (RM 480) - PERCUMA LAGI 1 KOTAK KOPI ROYAL SEABUCK SOYFEE + Poster Produk + Membership + Voucher bernilai RM250
2) 20 Kotak Kopi Royal Seabuck Soyfee (RM 960) - PERCUMA LAGI 3 KOTAK KOPI ROYAL SEABUCK SOYFEE + Poster Produk + Membership + Voucher bernilai RM
250
3) 20 Kotak Kopi Royal Seabuck Soyfee (RM 3000) - PERCUMA ALAT-ALAT BANTUAN PEMASARAN SEPERTI BUNTING, RISALAH & POSTER + AUTOMOBILE STOKIS + Voucher bernilai RM 250

**Ini belum termasuk kiraan point (PV) dan juga bonus untuk ahli SNE

Pelbagai insentif yang telah di sediakan oleh pihak syarikat untuk bakal usahawan-usahawan SNE di luar sana.
Jangan lepaskan peluang yer!
Jom tukar kopi kepada minuman kopi yang lebih sihat sambil jana duit!
Grab it fastttterrr fellas!
Pesan #DAO = Dengan mengatasi suara-suara ketakutan & kegagalan dalam diri adalah langkah untuk berjaya dalam kehidupan!

When Dreams Become Reality.
Love,
Enotots [dot] blogspot [dot] com

Do "Like n Share" My Facebook Fanpage : Life's Group SNE & Beutskin
SMS/Whatsapp ONLY : 012-676.9367







Sunday, 11 January 2015

Berkenaan Solat Dhuha

Bismillah...


Assalamualaikum w.b.t


Saya senyum ni ^_^ . Sebab ini adalah entry pertama saya untuk tahun 2015. Alhamdulillah, hari ini dipermudahkan untuk update blog. Saya rindu nak taip panjang2, tapi yang mana utama, saya dahulukan. Anak-anak tak senang dudok bila tengok mama dengan laptop. Nak buat kerja sama cam mama. Tekan-tekan keyboard.

So, untuk kali ni, entry pertama untuk 2015, saya nak berkongsi cerita berkenaan Solat Dhuha. Ini adalah cerita yang saya baca dari Facebook dan copy paste di blog saya untuk tatapan dan ilmu akhirat buat rakan2 yang blogwalking dan tercari-cari berkenaan dengan Solat Dhuha. 

Cerita ni saya copy paste dari Ustaz Mohammad Asraff Ayob Al-Hafiz. Dari apa yang saya tahu, Ustaz ni mengajar orang mengaji. So, sape2 yang nak belajar baca Al-Quran dan melancarkan lagi bacaan Al-Quran boleh Follow dan buka FanPage Ustaz ni (Klik sini) dan ambik contact no. beliau ye. ^_^

Semoga perkongsian ini bermanfaat dan menukar persepsi kita tentang Solat Dhuha




HAKIKAT REZEKI DALAM SOLAT DHUHA : BY USTAZ MOHAMMAD ASRAFF AYOB Al-HAFIZ
.
Seseorang berdiskusi dengan saya, 'Ustaz, mengapa saya kerap solat Dhuha tetapi rezeki perniagaan macam biasa je, tak naik pun?'
Saya tidak terus menjawabnya. Saya memerhatikan anak muda ini dari atas ke bawah. Benar apa yang dipercayainya. Ada banyak hadith yang menjelaskan solat dhuha umpama 'magnet' penarik rezeki.
Cuma, dia sedang bergelut dengan problem sama yang pernah saya alami dahulu. Sebelum ini, saya banyak mengaitkan konsep rezeki yang diinginkan melalui solat dhuha dalam bentuk material.
Kerana itu ketika berdoa, saya banyak fokuskan hajat terkini : rezeki wang banyak, projek menjadi, untung besar dlm bisnes, beli kereta baru, rumah baru. Anda tambah sahaja senarainya yang takkan habis-habis itu.
Semuanya material.
Tetapi Allah s.w.t lebih Maha Tahu apa keperluan terbaik untuk kita. Jarang Dia kabulkan niat 'rezeki material' saya itu. Adalah dua-tiga tapi tidak semua. Apabila ia berlaku, mulalah syaitan menyucuk jarum. Saya mula fikir Allah 'buat tak tahu' dengan doa saya.
Alih-alihnya saya berprasangka, 'buat letih je solat dhuha...tak mujarab sangat pun sebab rezeki tahap tu juga....'
Dari bersungguh solat awal pagi, akhirnya solat dhuha dilakukan sesekali. Nampaknya syaitan telah menang. Menang besar, sebab saya dah malas nak 'connect' dengan Tuhan.
Sedih kan, cepat sangat kita kalah dengan setan.
Tetapi, Tuhan masih 'memandang' saya ketika itu. Dia datangkan ilham & kesedaran untuk memperbetulkan semula apakah maksud rezeki yang dijanjikan dalam amalan solat dhuha.
Kefahaman baru ini benar-benar menyegarkan. Ia menjadikan saya lebih bersemangat kekalkan solat dhuha, tidak kiralah rezekinya banyak atau ciput.
Saya kongsikannya kepada si penyoal : 'sebenarnya, rezeki yang dimaksudkan dalam amalan solat dhuha tidak terbatas kepada material. Ada banyak rezeki yg Tuhan bagi setiap hari, F.O.C (free of charge) di mana ia sebenarnya jauh lebih besar nilainya dari kereta mewah yang kita idamkan.
Lihat rezeki kesihatan yang Tuhan kekalkan. Bukankah ia priceless? kalau tak percaya, tanyalah mereka yang ditimpa kemalangan atau sakit kronik. Tuhan sahaja yang tahu ongkosnya. Contohnya sakit belakang saya sekarang. Bila dah jadi begini, baru saya tahu nikmat main bola. Nikmat jogging. Nikmat sujud dalam solat (sbb la ni masih belum boleh membongkok).
Nasib baik Tuhan tarik sementara kerana Dia masih sudi lagi kongsikan penyembuhnya.
Si penyoal terdiam.
Saya teruskan bicara, 'Lihat pula rezeki anak. Rezeki ada isteri. Rezeki ada ibu-bapa. Semua ini amaaaaat priceless. Kebahagiaan yang mereka kongsikan dalam hidup kita takkan ternilai. Cukup anak kita lewat pulang ke rumah, pening kepala, tak tidur malam kita dibuatnya....'
Tapi rezeki terbesar adalah kita masih beragama islam. Masih ada iman. Masih nak solat, masih nak baca Quran. Itu yg paling utama utk dihargai, sebab selagi semua ini ada, peluang kita utk mengecap 'bapa rezeki' - masuk syurga terbuka luas....'
Apapun, saya tutup pandangan saya dengan poin ini : solatlah dhuha dengan pemikiran BERTERIMA KASIH, bukan meminta, sebab Tuhan already bagi berjuta rezeki kpd kita tanpa diminta sedikitpun.
Fokuskan solat dhuha dengan minda syukur bukannya 'asking'. Anda akan diberi Tuhan segala yang diimpikan without asking pun sebab, Tuhan tahu semua dalam hati kita. Dia 'can read our mind'.
Dirikan solat dhuha dengan mentaliti syukur. Hidup anda akan lebih 'beautiful'.
Tentang rezeki spesifik kita yang senarainya berjela-jela itu, jangan risau. Tahulah Dia aturkan 'big surprise' kepada kita.
Just, kekalkan 'connection' solat dhuha denganNya.
Percayalah.
.
.
Us. Asraff Ayobb

Lepas doa solat dhuha, jangan terus bangun. Bacalah sedikit zikir, istighfar, selawat dan Al-Quran. Baru Tuhan lebih 'happy' & redhoi.


#End Copy and Paste (FanPage Ustaz ni (Klik sini))

Sharing is Caring,
Sharing is Loving,
Love,
Enotots [dot] blogspot [dot] com

Do "Like n Share" My Facebook Fanpage : Life's Group SNE & Beutskin
SMS/Whatsapp ONLY : 012-676.9367