Total Pageviews

Rezeki

Thursday, 26 November 2015

Blouse Aleesya Blouse Wanita Stylish Terkini 2015!

Haa...Baru nak update dalam blog ^_^ Padahal dah berniaga pakaian muslimah ni dah lama. Cuma everyday selalu update kat facebook (FB) :-
https://m.facebook.com/HanaLegacyCollections/
(Follow la ye 😉)

Tapi akak still dengan bisness SNE tau. Produk bagus, takkan tinggal punyeee. 😁

So malam ni akak update Blouse Aleesya dulula ye. Sebab yang ni latest keluaran, our latest collection untuk Nov' 2015. Cantekkk habaq hanggg 😆

Terdapat dalam 6 warna. Tapiii...
Ada tapi tau...Setiap color baju tu kita gabungkan lagi 2 warna lain. Maksudnya 1 baju ada 3 warna. Ala-ala paddle pop gitu.
Banyaknya color??? Mesti dalam otak korang *ting*ting*ting ??? tertanya-tanya.

Ok, ada 2 sebab:-
1) Kita reka and cut kain tu untuk memberikan refleksi/bayangan kurus...slim buat si pemakai. (Rujuk gambar) bahagian sisi kita letak different color untuk nampakkan lebih tinggi lebih slim.

2) Yang kedua...senang korang nak matching tudung/shawl. Kalau takde color tu, boleh match color yang korang ade. Kalau ada tiga-tiga color, boleh selang seli pakai tudung/shawl dengan blouse warna yang sama setiap minggu. Kompem orang tak perasan punye...hahaha..ok akak gurau je.

Rekaan kita bukan sahaja untuk muda remaja sahaja tapi jugak untuk wanita-wanita hamil, ibu-ibu mengandung.

Sebab tu kita guna Viscose Cotton. Material Cotton Viscose ni tak panas, serap peluh dan sesuai dengan cuaca Malaysia serta rutin harian.

Dan...ada lagi nak bagitahu ni 😁...
Design Blouse Aleesya ni kita buat flowy-mowy at the bottom.
Boleh sorok "kelebihan-kelebihan" lipatan yang ada.
Dan kita memahami ibu-ibu pregnant. Kalau boleh baju/blouse pakai time mengandung selesa, biar rasa macam angin je masuk.
Ini pengalaman akak. Bukan senang nak cari baju untuk ibu mengandung ni. Kalau ada pun, yang cantek yang lawa, tak patuh shariah. Sudahnya...jubah jadi pilihan. So, Blouse Aleesya ni satu kelainan buat ibu-ibu hamil kat luar sana.

Blouse Aleesya didatangkan bermula dari Size M (38) sehingga Size 46 (XXXL)
(Refer gambar untuk ukuran)
Nak Size kecik lagi? Boleh. Kita buatkan 😊

Terdapat dalam 6 warna iaitu:-
1- Milo Brown
2- Pink
3- Soft Orange
4- Grey
5- Light Yellow
6- Light Blue
*Gambar - color might be slightly different due to lighting during photo session. Maaf.

Milo Brown

Light Yellow

Pink

Soft Orange

Light Blue

Grey

Harga? Lupa pulak nak bagitau.
RM75/pc + postage RM7/RM12(sem, ss)

So, kalau ada yang terbaca blog akak boleh tolong hebah-hebahkan, war-warkan, cadang-cadangkan pada saudara mara, sahabat-sahabat or update dalam blog/fb korang 😆.

Kot-kot ada yang tengah mencari blouse muslimah complete dengan nursing friendly (BF friendly), wudhuk friendly, shariah compliant yet up to date, bolehla suggest Blouse Aleesya. Tapi takde komisyen. Hikhikhik...

Pada yang berminat nak dapatkan Blouse Aleesya (yang serius sahaja tau) Boleh wassap | telegram akan di no.  012-676.9367.
(PLEASE JANGAN KOMEN KAT SINI KALAU NAK RESPON PANTAS)

Akhir kata, akak ucapkan terima kasih kerana sudi singgah di blog akak.
Assalamualaikum wbt ( tak jawab dosa 😊)

Note: Sebelum akak lupa, pada mereka otak berniaga, akak ada bukak untuk borong. Min 10 helai shj. Boleh wassap/telegram no. di atas ☝

Love,
Mama Hana
[enotots dot blogspot dot com]

Sunday, 1 November 2015

Hana Raisya

Bismillah...

Alhamdulillah...puteri ke-3 kami, Hana Raisya binti Mohamad Hazwan selamat dilahirkan pada 8 Mei 2015.

Kalau Raisya nak tahu...Muka kamu sebijik macam muka kakak kamu, kakak Sofea masa baby.

Sayu plak hati mama bila baca entry mama pasal khas untuk kakak Sofea. 😢

Mama tahu kakak Sofea sabar dan tabah orangnya. Kalau nak tahu, dia yang paling banyak cium Raisya tau!

Kalau kene marah, Raisya yang dicari dulu. Kak Sofea akan peluk, cium kamu sampai penyet pipi kamu yang tembam tu tau. 

Bangun dari tidur, baby jugak yang disebut, di cari...Bertuahnya Eicha! 

Eicha tu panggilan nama yang paling perfect kakak kamu sebut. Al-maklum pelat...hahaha..

Ok,dah lewat. Selamat malam

Love,

Mama Hana.

01112015